Συνάντηση Σαμαρά-Σόιμπλε στην Πορτογαλία την Τρίτη

Συνάντηση με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, αναμένεται να έχει την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Λισαβόνα.

Στη συνάντηση θα συζητηθεί η πορεία του ελληνικού προγράμματος και το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για μέτρα που θα ανακουφίσουν τα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Πορτογαλία στο πλαίσιο εκδήλωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα "Στρατηγική για την ανάπτυξη και την απασχόληση 2014-2019".
Στην εκδήλωση θα παραβρίσκονται επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο νυν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ, και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Γίρι Κατάινεν, καθώς και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Μιλώντας άλλωστε στην 51η Διάσκεψη Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κοινοβουλίων κρατών-μελών της ΕΕ, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον, τονίζοντας: "Το ότι αυτή τη στιγμή και η ανεργία έχει αρχίσει να πέφτει τους τελευταίους μήνες, σιγά αλλά σταθερά, και το γεγονός ότι αναπτύσσεται ένα πλαίσιο επενδυτικό για την Ελλάδα, πολυσήμαντο, και το γεγονός ότι οι πάντες αναγνωρίζουν ότι από πλευράς δημοσιονομικής, αλλά και από πλευράς διαρθρωτικών αλλαγών έχουμε πετύχει τεράστια επιτεύγματα σε αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι κάτι το οποίο μας οπλίζει με αισιοδοξία για το αύριο. Βγαίνει, λοιπόν, πράγματι και η Ελλάδα ισχυρότερη από αυτή την κρίση".

Διαβάστε: Σαμαράς: Η Ελλάδα βγαίνει ισχυρότερη από τη κρίση

Εξάλλου, ο Αντώνης Σαμαράς μέρα με τη μέρα εμφανίζεται να υποστηρίζει όλο και περισσοτερο την ανάγκη για μέτρα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, εκτιμώντας ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια σε αυτόν τον τομέα.