Μητσοτάκης: Αποτυχημένη μια νέα διαπραγμάτευση για τις απολύσεις

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες επιτυχημένης διαπραγμάτευσης  για τις απολύσεις με την τρόικα, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιώντας μάλιστα ότι "ενδεχόμενη απόκλιση από το πρόγραμμα μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα".

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "θα ήμουν ο ευτυχέστερος των υπουργών αν το πετυχαίναμε, ο πρώτος που θα ήταν ανακουφισμένος θα ήμουν εγώ, αναλαμβάνω σκληρό πολιτικό κόστος, αλλά δεν θεωρώ πολύ πιθανή την (επιτυχή) επαναδιαπραγμάτευση των απολύσεων".

Σημειώνεται ότι την επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα ζητάει το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε δε, ότι "κάθε φορά που είχαμε ακολουθήσει στρατηγική να πετάμε το μπαλάκι στο μέλλον, βρισκόμασταν προ τετελεσμένων και υποχρεωνόμασταν σε σκληρές οριζόντιες αποφάσεις".

Όσον αφορά τη συμφωνία για τους 600 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ σημείωσε ότι "είναι λύση ικανοποιητική και συμβατή με τον προγραμματισμό του υπουργείου, το οποίου η θέση ήταν και παραμένει ότι δεν μπορούσαμε να επανατοποθετήσουμε περισσότερους από 600 διοικητικούς που είχαν βγει σε διαθεσιμότητα από τα οχτώ πανεπιστήμια".

Σε ό,τι αφορά τις καθαρίστριες σημείωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόστηκε ή δεν εφαρμόστηκε η απόφαση αφορά αποκλειστικά το υπουργείο Οικονομικών.