Εμπλοκή για τις νέες απολύσεις με διαιτητή το Σαμαρά

Εμπλοκή φαίνεται ότι παρουσιάζεται στις αποφάσεις που καλείται να λάβει άμεσα η κυβέρνηση, καθώς οι νέοι υπουργοί φαίνεται να αιφνιδιάστηκαν από όσα τους περιμένουν και κυρίως από τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για τις οποίες είναι ξεκάθαρος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα η κόντρα είναι μεγάλου μεγέθους ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και το νέο υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο και ο πρωθυπουργός του κάλεσε στο γραφείου του.

Ο κ. Μητσοτάκης μοιάζει αμετακίνητος από τη θέση ότι πρέπει να τηρηθεί η έως τώρα συμφωνία και να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις για περίπου 500 διοικητικούς υπαλλήλους στα ΑΕΙ, ώστε οι υπόλοιποι να αποχωρήσουν και να επιτευχθεί ο στόχος για 15.000 απολύσεις τη διετία 2013-2014.

Ο κ. Λοβέρδος στον αντίποδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, ζητεί πλήρωση των οργανογραμμάτων των πανεπιστημίων, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προκηρυχθούν περισσότερες από 800 θέσεις, άποψη με την οποία είχε συνταχθεί και ο προκάτοχός του κ. Κ. Αρβανιτόπουλος.

Η διαφωνία έχει πλέον φθάσει στο Μαξίμου και αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ των κ. Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου.

Μάλιστα λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε εκτάκτως στο Μαξίμου Μητσοτάκη-Λοβέρδο για την κόντρα με τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα. Παρών είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.