“Αντίο” με αιχμές από Μιχελάκη

“Δεν προχώρησαν όλα όπως θα θέλαμε. Είναι γνωστά και τα γεγονότα και τα αίτιά τους”, σχολίασε ο απελθών υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του υπουργείου στον Αργύρη Ντινόπουλο, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ για θέματα στα οποία έθεσε “βέτο” κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως σε αλλαγές στον Καλλικράτη.

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχελάκης ανέλυσε το έργο που έφερε εις πέρας κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ενώ σε ό,τι αφορά τα νομοσχέδια που είναι έτοιμα προς κατάθεση στη Βουλή, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τη ψήφο ομογενών, στο νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα, στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ΜΚΟ και στο νομοσχέδιο για την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης και τήρησης ληξιαρχικών πράξεων.

Στη συνέχεια ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος επισήμανε τη μακρά, επαγγελματική σχέση και φιλία που τον συνδέει τον κ. Μιχελάκη ως δημοσιογράφο. Όπως είπε, η σχέση αυτή “σφυρηλατήθηκε στον ιδιωτικό τομέα, όπου είναι γνωστό πόσο αμείλικτος είναι ο ανταγωνισμός και δεν συγχωρεί λάθη”.

“Θα σπρώξουμε το κάρο από τη λάσπη για να βγάλουμε από το αδιέξοδο την πατρίδα για μια καλύτερη κοινωνία”, είπε, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα τηλέφωνά του είναι πάντα διαθέσιμα, ασχέτως πολιτικής παράταξης, και τονίζοντας ότι “με τη βοήθεια του προσωπικού του υπουργείου και τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε”.

Ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, σημείωσε ότι είχαν μια εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Μιχελάκη και τόνισε: “Αν δε σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν κάνεις. Και αυγά σπάσαμε και ομελέτα κάναμε και δεν τα πήγαμε και άσχημα”.