Μωραΐτης: Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται νέα ηγεσία

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει ανοιχτά ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, αμφισβητώντας ευθέως τις επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου και αποτιμώντας ως ήττα το εκλογικό αποτέλεσμα.

“Απαιτείται νέα ηγεσία στην παράταξη η οποία να εμπνέει, να ενώνει και να διευρύνει”, αναφέρει σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και συνεχίζει: Να δίνει νέα προοπτική στην συνεργασία των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Να φέρει συνοδοιπόρους τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, τους κοινωνικούς εταίρους. Να απευθυνθεί ξανά στη νέα γενιά του τόπου. Να στηρίξει τις κοινωνικές ομάδες που έπληξε η κρίση”.

Ο κ. Μωραΐτης προτείνει ένα ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης, όπου όλα θα τεθούν από την αρχή. “Ένα συνέδριο με ένα ευρύ πολιτικό προσκλητήριο, χωρίς αποκλεισμούς, ακόμα και προς όσους έχουμε διαφωνήσει τα τελευταία χρόνια. Η περιχαράκωση εξυπηρετεί μόνο προσωπικούς εγωισμούς”, προσθέτει.

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, κάνει λόγο για την “τρίτη συνεχόμενη ήττα” και για “εκλογική καθίζηση”, και σημειώνει: “Μέσα σε ένα περιβάλλον νικηφόρων αποτελεσμάτων της παράταξης σε  κάλπες κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, θετικής καταγραφής στελεχών στις αυτοδιοικητικές εκλογές,  η “Ελιά” δεν κατάφερε να συσπειρώσει. Είναι ξεκάθαρο ότι απέτυχε η στρατηγική που υιοθετήθηκε για την εκλογική συσπείρωση των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων”.

Καταλογίζει ακόμα στην ηγεσία του κόμματος απόπειρα εφησυχασμού και “εκτός τόπου και χρόνου θριαμβολογία” για το αποτέλεσμα των εκλογών, υπογραμμίζοντας πως “είναι μονόδρομος να απαιτηθεί η αλλαγή πολιτικής και να υπάρξει πραγματικό προοδευτικό πρόσημο στη διακυβέρνηση και όχι απλά να υπάρχει ένα προοδευτικό δεκανίκι σε μια δεξιά κυβέρνηση”.