Σόου, φωνές και υπαινιγμοί Χρυσαυγιτών στη Βουλή

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι τοποθετήσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη φυλακή κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι κ.κ. Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός μέσα σε κλίμα εντάσεις με φωνές και υπαινιγμούς έκαναν τις ομιλίες τους, ενώ στο τέλος υπήρξε ένταση με βρισιές και απειλές. Μάλιστα Χρυσαυγίτες κινήθηκαν απειλητικά κατά συναδέλφων τους.

"Εύχομαι όλους εσάς τους αθλίους της Βουλής ο Θεός να σας λυπηθεί", είπε ο Χρήστος Παππάς προκαλώντας αντιδράσεις και πανικό μέσα στην αίθουσα της Βουλής, αλλά και την ένσταση του προεδρείου. Ακούστηκαν φωνές όπως "ξεφτίλες", "ξεφτιλισμένοι" και "αλήτες", ενώ αποχωρούσαν οι Χρυσαυγίτες.

"Δεν έχετε το ηθικό βάρος να με διακόψετε. Αν θέλετε διαγράψτε τη φράση μου από τα πρακτικά, αλλά δεν έχετε το ηθικό βάρος να με διακόψετε", ανέφερε ο Χ. Παππάς, απαντώντας στο αίτημα του κ. Μαρκογαννάκη να ανακαλέσει τη φράση που είχε διατυπώσει νωρίτερα.

Τότε οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να φωνάζουν προς τους υπόλοιπους βουλευτές και το προεδρείο: Αυτοί είστε, άθλιοι! Ξεφτιλισμένοι, αλήτες!.

Νωρίτερα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος άρχισε να φωνάζει "ντροπή σας" στους βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων. "Ντροπή σας" φώναζε όταν παρενέβη ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης και του είπε "σας παρακαλώ"... Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει και εισέπραξε την απάντηση Μιχαλολιάκου ουρλιάζοντας: "Σκάσε ρε".

Ο Μιχαλολιάκος αφού πρώτα αναφέρθηκε στον Μπαλτάκο και είπε ότι είχε επαφές μαζί του από την περίοδο της χούντας μίλησε για επαφές και με τον άλλο στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη, για τον οποίο είπε ότι τον είχε στο κινητό που του κατέσχεσαν οι αρχές. "Θα βρείτε και του Μουρούτη το τηλέφωνο. Ήθελε κι αυτός επαφές", τόνισε ενώ μίλησε και για επαφές με ακόμη δύο υπουργούς της Ν.Δ. Πάντως ο κ. Μουρούτης διέψευσε την αναφορά.

"Οδηγήσατε με χειροπέδες τον αρχηγό του τρίτου κόμματος" είπε στην αρχή της ομιλίας του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, που την ώρα που έμπαινε στην αίθουσα της Ολομέλειας ούρλιαζε "μη μ' αγγίζετε, είμαι αρχηγός κόμματος". Στη Βουλή, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής μπήκε χωρίς να φορά χειροπέδες στα χέρια του.

"Δεν είναι όμως μόνο ο Μπαλτάκος, μέσα στο κινητό που μου κατάσχεσε η αντιτρομοκρατική υπήρχε και ένα όνομα Γεώργιος Μουρούτης" είπε χαρακτηριστικά.

Είναι τίλος τιμής για τον ίδιο οι χειροπέδες, είπε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής λέγοντας πως είναι υπερήφανος που υπερασπίζεται την ιδεολογία του. "Είμαι αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης", πρόσθεσε.

Επαφές με βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ υποστήριξε ότι είχε ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής.

"Ο Γεωργιάδης μου είχε πει "προτιμώ ο γιος μου στα 16 του να είναι χρυσαυγίτης παρά ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ και Αριστερός", είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Παππάς και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης του είχε πει: "Εμείς οι δυο πρέπει να τα πούμε. Εσύ είσαι λογικός".

"Και φυσικά δεν τα είπαμε, γι' αυτό είμαι φυλακή", ισχυρίστηκε ο κ. Παππάς.

"Ντροπή σου", είπε εκείνη τη στιγμή από τα υπουργικά έδρανα ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στον κ. Παππά

Μάλιστα ο κ. Παππάς σημείωσε ότι: "Ο πρόεδρος της Βουλής με λέγε Χρηστάρα και με φώναζε στο γραφείο του και έλεγε ρε πες του Ηλία, δε διαφωνών και εγώ τα ίδια έλεγα μικρός. Αλλά σε παρακαλώ να κατεβούν οι τόνοι".

Μάλιστα είπε ότι είχε συναντήσεις και με τον Κωνσταντίνο Τσιάρα αλλά και πως: "Ο Π. Παναγιωτόπουλος έλεγε σε κοινό μας γνωστό ότι αυτός είναι πολύ καλός, πρέπει να τον κάνουμε δικό μας".

"Θα σας πάμε στο δικαστήριο και θα σας ξεφτιλίζουμε με τα στοιχεία που έχουμε για δύο μήνες", υποστήριξε ο Γιάννης Λαγός στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε "άντρο της Δημοκρατίας" το Κοινοβούλιο και διερωτήθηκε γιατί δεν επιτρέπεται η είσοδος σε πολίτες.

"Μας περιφέρατε αλυσοδεμένους, νομίζοντας ότι θα φοβηθούμε. Σας είχα πει ότι μπλέξατε άσχημα μαζί μας, είμαστε άλλοι άνθρωποι υπερήφανοι και πιστοί σε αυτό που κάνουμε. Μας είχατε σαν να ήμασταν οι χειρότεροι κακούργοι ενώ οι χειρότεροι είναι έξω", είπε ο Γιάννης Λαγός απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους.

"Περιμένουμε τη δίκη μας", είπε ο Γιάννης Λαγός υποστηρίζοντας όμως πως αυτή δεν θα γίνει "γιατί αν κατέβουμε στο δικαστήριο με τα δήθεν ενοχοποιητικά στοιχεία θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος". "Στήσατε ένα γελοίο πράγμα", είπε.

"Αν έχετε τα κότσια, πηγαίνετε μας σε δίκη", είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ενοχοποιητικά στοιχεία που βρήκε η Αντιτρομοκρατική στο σπίτι του. "Έτριψα στα μούτρα σας αυτό που εκπροσωπείτε".