Η απάντηση του Διοικ. Μεταρρύθμισης στο ρεπορτάζ του news.gr

Aπάντηση στο ρεπορτάζ του news.gr, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος των αποφοίτων στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Τάσος Σαλτέρης, καταγγέλλει την έλλειψη αξιοκρατίας στο διορισμό προϊσταμένων στο Δημόσιο, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δίνει με σχετική επιστολή ερωτήσεων και απαντήσεων το υπουργείο.

Στο ερώτημα γιατί δεν εφαρμόστηκε ποτέ ο νόμος Ραγκούση, το υπουργείο απαντάει ότι "το νέο σύστημα έρχεται να αντιμετωπίσει νέες ανάγκες". Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, "το σύστημα Ραγκούση - Ρέππα έδινε μεγάλη έμφαση στην αποτίμηση στατικών χαρακτηριστικών των υποψηφίων κι αφετέρου εφαρμόστηκε μόνο ως προς τις προβλέψεις των μεταβατικών του διατάξεων".

Δείτε αναλυτικά τι απαντάει το υπουργείο:

Οι απαντήσεις

Το πρόγραμμα

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο πρόεδρος των αποφοίτων, "Με την ψήφισή της, ανατρέπεται πλήρως ο νόμος Ραγκούση, ο οποίος δεν άφηνε κανένα περιθώριο στις πελατειακές σχέσεις. Η νέα διάταξη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανατοποθετηθούν όσοι έχουν διοριστεί αξιοκρατικά, στην πραγματικότητα, όμως, ορίζει ότι θα αντικατασταθούν όλοι από τους κομματικά προσκείμενους". 

Διαβάστε ακόμα : "Διώχνουν αξιοκρατικά διορισμένους και διορίζουν κομματικά"