Βενιζέλος: Ο ανασχηματισμός θα γίνει τη στιγμή που πρέπει

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης χρειάζεται προετοιμασία και θα γίνει για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του κυβερνητικού έργου, και όχι για λόγους ειδησεογραφικούς, όπως ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του μετά από τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ακόμα πως ο ανασχηματισμός δε θα γίνει “σε δημοσιογραφικό χρόνο”, αλλά με όρους πολιτικούς και τη στιγμή που πρέπει.

Ερωτηθείς αν συζητήθηκε το θέμα του επόμενου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρκέστηκε να πει ότι στη σημερινή συνάντηση οι δύο πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν τα κριτήρια της επιλογής του, ενώ σημείωσε πως συζητήθηκαν όλα τα θέματα τα οποία περιλαμβάνονται στην προγραμματική συμφωνία.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε πως στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

"Υπάρχει εμπέδωση κλίματος πολιτικής σταθερότητας και προέχει η συνέχιση και η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται καθώς και επανορθώσεις αδικιών", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.