Μεϊμαράκης: Κατά απλής αναλογικής, υπέρ του bonus των 50 εδρών

Υπέρ της διατήρησης του “μπόνους” των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα τάχθηκε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην προτεινόμενη κατάργησή του και τη στροφή προς την απλή αναλογική.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι “οι κυβερνήσεις συνεργασίας πρέπει να έχουν ισχυρό κορμό και όχι να υπάρχει κατακερματισμός δυνάμεων”, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε στο παρελθόν εισηγηθεί και ψηφίσει το μπόνους των εδρών.

Ο κ. Μεϊμαράκης, ερωτηθείς για την πορεία των εργασιών της Ολομέλειας και για το αν θα προχωρήσει η Βουλή σε συγκρότηση θερινών τμημάτων, είπε: “Δε βιαζόμαστε και δεν έχω και καμία τέτοια πληροφόρηση δώσει εγώ. Επίσης δεν έχω και τέτοια εικόνα από την κυβέρνηση”.

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε ότι την Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων καλείται να αποφασίσει για τον ορισμό της συζήτησης, στην Ολομέλεια, των αιτήσεων άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, που είναι ήδη προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό. Πιθανότατα, αυτό θα γίνει την προσεχή Τετάρτη.