ΠΑΣΟΚ: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι κι οι φασίστες θέλουν εκλογές

Με μία σκληρή ανακοίνωση απαντά το ΠΑΣΟΚ στο βίντεο που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στο οποίο εμφανίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ζητά μετά τις ευρωεκλογές του 2009 πρόωρες εκλογές, με ρητορική που προσομοιάζει σε αυτή που σήμερα χρησιμοποιεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ζητήσει με τη σειρά του πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε: ΣΥΡΙΖΑ: Όταν ο Βενιζέλος έλεγε τα ίδια με τον Τσίπρα!

“Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας μάταια να δικαιολογήσει το φιάσκο της εκβιαστικής προσπάθειας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στα σχέδια του κ Τσίπρα για διενέργεια εκλογών, συνεχίζει να πέφτει σε γκάφες”, σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας πως “δεν αρκεί να μάθεις τη λέξη «δυσαρμονία», πρέπει και να ξέρεις να την χρησιμοποιείς πολιτικά, θεσμικά και συνταγματικά. Δεν αρκεί να επικαλείσαι «δυσαρμονία», πρέπει να λες και ποια είναι η «αρμονία» που προτείνεις”.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι:

“1. Τότε το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 36.7% και όχι 26.5% όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα
2. Τότε η Κυβέρνηση είχε πλειοψηφία μιας μόνο έδρας, με αποτέλεσμα να παραπαίει πολιτικά
3. Τώρα περίπου 190 βουλευτές( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι) δεν θέλουν εκλογές.
4. Τώρα τα κόμματα που ψηφίστηκαν στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 50% δεν θέλουν εκλογές ( ΝΔ, Ελιά, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, κ.α). Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και οι Φασίστες της ΧΑ θέλουν εκλογές”.

“Αλήθεια αφού τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ Τσίπρας θέλουν τις εκλογές γιατί δεν καταθέτουν πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης;”, σχολιάζει ακόμα το ΠΑΣΟΚ, και καταλήγει: “Ελπίζουμε κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας να συνέλθει και αντί να βγάζει πύρινους διχαστικούς λόγους να συμβάλει στην ενότητα και τη συνεργασία του ελληνικού λαού”.

ΣΥΡΙΖΑ: Περαστικά του

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωσή του σχολιάζει:

"Αντί μιας σεμνής αυτοκριτικής για το γεγονός ότι άλλα έλεγε το 2009 περί «δυσαρμονίας » και άλλα σήμερα, ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τώρα τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας . Ο καιροσκοπισμός, η αφερεγγυότητα, η πολιτική αναξιοπιστία και ο κενολόγος βερμπαλισμός είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κ. Βενιζέλου. Η δε αμετροέπειά του τον κάνει να θεωρεί πως πέρα από το κόμμα του εκφράζει και το 50% του εκλογικού σώματος . Περαστικά του".