Ανοιχτή επιστολή Γιακουμάτου στον Α. Σαμαρά

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, με μοναδική κόκκινη γραμμή τη σωτηρία της πατρίδας, απέστειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

“Εγώ προσωπικά δεν θα παίξω με τις τύχες της χώρας και των εργαζομένων. Δεν θα κάνω κομματικούς ή πολιτικούς συμψηφισμούς, απέναντι σε μια εθνικά κρίσιμη στιγμή. Θα ψηφίσω τα μέτρα και πιστεύω πως το ίδιο θα πράξουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου”, αναφέρει.

Ο βουλευτής παραδέχεται πως “παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει κλείσει ακόμα 120 ημέρες καλούμαστε χωρίς να φταίμε και με το πιστόλι στο κρόταφο, να ψηφίσουμε οδυνηρά και επώδυνα μέτρα που συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα του Ελληνικού λαού και ρίχνουν ακόμα περισσότερο το βιοτικό του επίπεδο”.

Όπως υπογραμμίζει: “χρειάζεται ελπίδα και προοπτική για τον ελληνικό λαό και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί παρά μόνο αν μετά τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ υλοποιηθούν τουλάχιστον 4 βασικές προϋποθέσεις μέχρι τον Απρίλιο του 2013:

- Άμεση προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας.
- Από τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ τα 24 δισ. ευρώ περίπου θα κατευθυνθούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
- Να διατεθούν τουλάχιστο 5 δισ. ευρώ για τη κάλυψη οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας και το οποίο επιτείνεται από τη καθυστέρηση αποπληρωμής των χρεών του Δημοσίου προς αυτούς (ΕΟΠΥΥ, επιστροφές Φ.Π.Α. κ.λ.π)
- Ο λαός βομβαρδίζεται από λίστες Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό που το ύψος των καταθέσεων αυτών δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους. Το σύνολο των καταθέσεων αυτών αγγίζει η και ξεπερνά τα 20 δισ. ευρώ. Πρέπει άμεσα η πολιτεία να προβεί στην είσπραξη φόρου 45% για τα εισοδήματα αυτά”.