Guardian: Μήνυμα αποδοκιμασίας κατά της λιτότητας

"Οι Έλληνες ψηφοφόροι έδωσαν ένα σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας τους πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης την Κυριακή , ψηφίζοντας σε μεγάλο βαθμό υπέρ των υποψηφίων αντι - διάσωσης στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές που θεωρούνται ευρέως ότι δίνουν μια πρόγευση των εκλογών για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Το γεγονός ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν το προβάδισμα στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής θεωρείται ως ένα σημαντικό πλήγμα για στον κυβερνητικό συνασπισμό της χώρας". 

Αυτά σημειώνει σε δημοσίευμά του ο Guardian, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

"Πριν από τις πολύ-αναμενόμενες ευρωπαϊκές εκλογές της επόμενης εβδομάδας , δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης οδηγεί την κούρσα με προβάδισμα 1,8 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το Γιώργο Καμίνη.

Στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής , η Ρένα Δούρου , ένα ανερχόμενο αστέρι του ΣΥΡΙΖΑ , πήρε και αυτή το προβάδισμα", συμπληρώνει το δημοσίευμα του Guardian.

"Είναι μια ψήφος τιμωρίας και αντανακλά τις εσωτερικές διχόνοιες στα κυβερνώντα κόμματα , ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ρουτζούνης , επικεφαλής της Kapa Research , ο οποίος μίλησε στο Reuters . "Την επόμενη Κυριακή, θα δούμε αν αυτή η ψηφοφορία έχει μια βαθύτερη πολιτική σημασία", συμπλήρωσε