Σαμαράς: Τώρα βγάζουμε τα βαρίδια από τα πόδια της χώρας

“Κλείνει μια δύσκολη περίοδος μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού και ανοίγει ο καινούργιος δρόμος της ελπίδας, για τη νέα Ελλάδα. Δε γυρίζουμε πίσω, δεν υπάρχει πίσω”, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Περίπτερο 13 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι έγιναν και αδικίες, κάποιες από τις οποίες ήταν “αναπόφευκτες”, αλλά η μεγάλη καταστροφή απετράπη, όπως σημείωσε, και δεσμεύτηκε για αποκατάσταση των αδικιών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Σαμαράς, μέχρι το 2018 θα δημιουργηθούν 550.000 νέες θέσεις εργασίας και θα έχει υποχωρήσει κατά 10 μονάδες η ανεργία, ενώ μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει πλήρως το βιοτικό επίπεδο που είχε πριν από την κρίση, όχι με δανεικά, αλλά με ανάπτυξη και εξωστρέφεια.

“Τώρα βγάζουμε τα βαρίδια από τα πόδια της χώρας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και προανήγγειλε πως σύντομα θα λειτουργήσει το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε εξάλλου στο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι μόνο μέσα στην κρίση έχει λόγο ύπαρξης και γι' αυτό “θέλει να μας επιστρέψει στην κρίση, στην αμφιβολία, στην αβεβαιότητα”.  Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς ανέφερε: "Από το βήμα αυτό θέλω δημόσια να καταγγείλω στον Ελληνικό λαό, τον κ. Τσίπρα ως υπονομευτή την εθνικής προσπάθειας! Ενώ όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Τσίπρας καλεί τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν για να… πέσει η κυβέρνηση! Και να γίνουν εθνικές εκλογές! Βλέπει τις εκλογές ως μοχλό αποσταθεροποίησης, την ώρα που χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε μια σταθερή πορεία, για να κεφαλαιοποιήσουμε όσα με τόσες θυσίες κατακτήσαμε".