GPO: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές – Μπροστά η ΝΔ στις εθνικές

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, και προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,5% και η ΝΔ 21%. Ακολουθούν "Το Ποτάμι" με 8,5%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 7%, η Ελιά με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7% και η ΔΗΜΑΡ με 3%.

Αναλυτικά παρουσιάστηκαν και τα στοιχεία για όσα κόμματα παρουσίασαν ποσοστό από 1% και πάνω. Συγκεκριμένα, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συγκεντρώνει 1%, η "Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό" 1%, ο ΛΑΟΣ 1,1% και οι Οικολόγοι - Πράσινοι 1%. Ένα 3% απάντησε 'Άλλο Κόμμα και Λευκό / 'Άκυρο το 0,9%. Αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 13,8% του δείγματος.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει 24,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,1%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,2%, "Το Ποτάμι" με 7%, η Χρυσή Αυγή με 6,9%, η Ελιά με 5,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 2,8%. Ένα 5,2% απάντησε 'Αλλο Κόμμα. Λευκό / Άκυρο απάντησε το 1,3%. Αδιευκρίνιστη είναι η επιλογή του 12,1% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα "ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;", τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 44,6% των ερωτηθέντων, έναντι 29% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο απάντησε αυθόρμητα το 24,7% των ερωτηθέντων.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας ήταν πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8 - 10 και 12 Μαΐου 2014.