Τσίπρας: Τη Νέα Ελλάδα θα την οικοδομήσουμε εμείς με το λαό

Επιμένει στη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τον Αντώνη Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στη Βουλή κάλεσε τον πρωθυπουργό να δεχτεί τον διάλογο και επεσήμανε ότι ο ίδιος δέχεται ακόμη και τον όρο να μη μιλήσουν για τα μνημόνια, αλλά μόνο για το μέλλον.

"Τα έχετε κάνει όλα και ο λαός δεν ξεχνά. Είστε εκφραστές της παλιάς Ελλάδας" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε πως: "Η παλιά Ελλάδα είναι τα κόμματα σας. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ".

Μάλιστα χρησιμοποιώντας τον όρο Νέα Ελλάδα, έναν όρο που χρησιμοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε την Ελλάδα σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε λόγο για δημοκρατική χώρα στην οποία δεν θα κυβερνούν οι Μπαλτάκοι.

"Αν υπάρχει μία πιθανότητα να οικοδομήσουμε μια Νέα Ελλάδα, αυτό δεν θα το κάνετε εσείς, θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το Λαό που σύντομα θα ξεφορτωθούν ό,τι το παλιό. Αυτή η μέρα δε θα αργήσει πολύ".

Ακόμη έκανε λόγο για κρυφή ατζέντα αντιλαϊκών μέτρων που θα εφαρμοστούν μετά τις ευρωεκλογές, κατ' αντιστοιχία με ό,τι έπραξε η κυβέρνηση Σαμαρά μετά τις εκλογές του 2012.

Ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε την εκ νέου απουσία τού πρωθυπουργού από τη Βουλή κατά τη συζήτηση ενός κρίσιμου νομοθετήματος, και σχολίασε λέγοντας πως ο κ. Σαμαράς, αντί να δοξαστεί κρυπτόμενος, θα καταρρεύσει κρυπτόμενος.

Ευχόμενος δε να εμπιστευτεί ο λαός μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήδη από φέτος, δήλωσε πως το κόμμα του δεν θα ξεχάσει τα χρέη του παρελθόντος, αλλά θα αγωνιστεί να μην τα κουβαλούν οι επόμενες γενιές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκίνησε την ομιλία του με μια αναφορά στη σημερινή επέτειο των 69 χρόνων από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών της Ευρώπης, υπενθυμίζοντας πως η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αναλογικά με την πληθυσμό της, υπήρξε η Ελλάδα.

"Η κυβέρνηση επινόησε τα νέα greek statistics, το παραμύθι ότι τα Μνημόνια τελειώνουν και έρχεται η ανάπτυξη, προκειμένου να γλιτώσει την εκλογική συντριβή" υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση πρόσθεσε: "Λέτε ψέματα, όπως ψέματα λέγατε και πριν τις βουλευτικές εκλογές, ενώ είχατε ήδη στα συρτάρια σκληρά και βάρβαρα μέτρα που εφαρμόσατε αμέσως μετά".

"Ο κ. Σαμαράς μιλά για το νέο και τη σταθερότητα, αλλά είναι ο ίδιος πολιτικός που βρισκόταν -δυο δεκαετίες πίσω- στην κεντρική πολιτική σκηνή και οδήγησε από θέση ευθύνης τη χώρα σε μια μεγαλειώδη ήττα, με τις εμμονές του στο "Μακεδονικό", ρίχνοντας την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε. Η παράταξή του τον κατηγόρησε για "φορέα συμφερόντων", και αυτός κατηγόρησε την παράταξή του. Ποιος μπορεί λοιπόν να εμφανίζεται ως εγγυητής της ομαλότητας;» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Τα έχετε κάνει όλα. Δεν μπορείτε να παρουσιάζεστε ως το καινούργιο. Είστε η παλιά Ελλάδα».