Ο Βενιζέλος απαντά στον Παπανδρέου με… Μπολιβάρ

Με τον τελευταίο στίχο από το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου “Μπολιβάρ”, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε την απάντησή του στην εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στο πλευρό του Φώτη Κουβέλη, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά.

“Στρατηγέ τι ζητούσες στη Λάρισα συ ένας Υδραίος;”, ήταν η φράση του κ. Βενιζέλου σε δημοσιογράφους, η οποία ερμηνεύεται ως κριτική κατά του πρώην πρωθυπουργού για την κίνησή του αυτή.

Κατόπιν, μιλώντας σε διευρυμένη συνεδρίαση του Τομέα Υγείας του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως “πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε και τώρα αποδίδει καρπούς, και αυτό που αποδίδει καρπούς δείχνει τι σημαίνει προοδευτικό πρόσημο”, σε μια αναφορά που έγινε αντιληπτή ως έμμεση απάντηση στη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου περί της αναγκαιότητας να υπάρξει ξεκάθαρα προοδευτικό πρόσημο.

Διαβάστε: Αποστάσεις Παπανδρέου από την κυβέρνηση και τις επιλογές Βενιζέλου

“Το στοίχημα των εκλογών είναι η κυβερνητική σταθερότητα όχι μιας κυβέρνησης δικομματικής, αλλά η κυβερνητική σταθερότητα μιας κυβέρνησης που διαχειρίζεται τις εθνικές υποθέσεις”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας πως το στοίχημα της κυβερνητικής σταθερότητας είναι η δημοκρατική παράταξη, η Ελιά, το ΠΑΣΟΚ που συμμετέχει σε αυτήν, το ΠΑΣΟΚ “που αγωνίζεται, ούτε κρύβεται, ούτε υποστέλλει τις σημαίες του, που συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις και διαμορφώνει μια πλατφόρμα ακόμα μεγαλύτερης συσπείρωσης, με δυναμική στην οποία θα πρέπει αν δεν πειστούν, να πιεστούν να ενταχθούν όλοι όσοι ισχυρίζονται ότι ανήκουν στον χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας”.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε αισιόδοξος ότι “θα διαψεύσουμε κάθε πρόγνωση, ότι η χώρα θα μείνει όρθια, η παράταξη θα οδηγηθεί προς την ολοκληρωμένη συνεργασία και την αναζωπύρωση και την αναγέννησή της” και πως “οι ευρωεκλογές θα είναι η αφετηρία για θετικές εξελίξεις για τον τόπο και τον λαό”.

Ο κ. Βενιζέλος επίσης άσκησε δριμεία κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι “ανεξάρτητα από το τι λέει ο καθένας, μετά τις εκλογές θα επιχειρηθούν ερμηνείες που θα θέλουν να παρεμποδίσουν τη χώρα”, γιατί κάποιοι “θέλουν να δουν νέα μέτρα, τη χώρα να ταπεινώνεται, γιατί έτσι αντλούν εκλογική πελατεία”.

“Ε, δεν θα το δουν κι αυτό τους τρελαίνει πραγματικά”, τόνισε, για να προσθέσει ότι “αυτή είναι η επιτυχία της δημοκρατικής παράταξης και το στοίχημα των εκλογών”.