Εξασέλιδο άρθρο του Time για τη Χρυσή Αυγή

Εκτενές αφιέρωμα στη Χρυσή Αυγή κάνει το αμερικανικό περιοδικό Time στο τελευταίο τεύχος του, με τίτλο “Σκοτάδι στην αυγή”. Το αφιέρωμα εκτείνεται σε έξι σελίδες και περιγράφει μεταξύ άλλων την ιστορία του κόμματος και τις πρόσφατες ενέργειες μελών του ενάντια στη θεατρική παράσταση Corpus Christi.

Αναφερόμενος στις συχνές δηλώσεις του ηγέτη του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστικό αλλά εθνικιστικό κόμμα, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς σχολιάζει στο άρθρο του περιοδικού πως “τα σλόγκαν, οι χαιρετισμοί, τα σύμβολα και οι συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής απηχούν ξεκάθαρα εικόνες και φράσεις από το Τρίτο Ράιχ”, ενώ στο άρθρο σημειώνεται επίσης ότι η άποψη της Χρυσής Αυγής ότι όλοι οι παράνομοι μετανάστες είναι απειλή για την κοινωνία δεν είναι πρωτότυπη, καθώς ανάλογες δηλώσεις έχει κάνει και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, που παλαιότερα είχε χαρακτηρίσει τους παράνομους μετανάστες “τυράννους της ελληνικής κοινωνίας”.

Στο άρθρο αναφέρεται και η μαρτυρία ενός Ινδού μετανάστη, ο οποίος περιγράφει την αλλαγή συμπεριφοράς των Ελλήνων απέναντί του το τελευταίο διάστημα: “Τόσα χρόνια οι Έλληνες ήταν πολύ ευγενικοί απέναντι σε μένα και την οικογένειά μου, αλλά τώρα, τους τελευταίους μήνες, όλα είναι διαφορετικά. Οι άνθρωποι με κοιτούν με παγωμένο βλέμμα. Με αποκαλούν “ξένο” και μου λένε ότι θα φέρουν τη Χρυσή Αυγή να μας διώξει όλους από την Ελλάδα”.