Στον Άρειο Πάγο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου αναμένεται να περάσει μετά το Πάσχα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
 
Ήδη, ο αρεοπαγίτης ειδικός ανακριτής Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, εξέτασε συμπληρωματικά ως μάρτυρες πέντε πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και στελέχη του ΣΔΟΕ, προκειμένου να αποσαφηνιστούν κομμάτια της δικογραφίας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός απροόπτου ο κύκλος των μαρτύρων ολοκληρώνεται ενώ στη δικογραφία στον Άρειο Πάγο εντάχθηκαν συναφείς υποθέσεις-δικογραφίες των μη πολιτικών προσώπων (συμμετόχων) που είναι εκκρεμείς στους οικονομικούς εισαγγελείς και αφορούν συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου.  Πρόκειται για  τα ξαδέλφια του  Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της  Συμέων Σικιαρίδη - που  από την αρχική λίστα Λαγκάρντ «χάθηκαν»  1,222 εκατ. δολάρια- και τον Ανδρέα Ρωσσώνη. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα κληθούν ως συμμέτοχοι του πρώην υπουργού.
 
Αντίθετα, στην τακτική Δικαιοσύνη παραμένουν  οι δικογραφίες που αφορούν στους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη.