Σαμαράς: Διαψεύδονται όσοι περίμεναν νέο μνημόνιο

Το δρόμο για τη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας μας ανοίγει η επιτυχημένη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, κάνοντας λόγο για αποφασιστικό βήμα εξόδου από την κρίση.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως η υποδοχή του ελληνικού πενταετούς ομολόγου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού η Ελλάδα ζήτησε 2,5 δισ. ευρώ και προσφέρθηκαν πάνω από 20, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε κάτω του 5%. Όπως σημείωσε, οι αγορές πλέον εκφράζουν με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία, το μέλλον της Ελλάδας και την ικανότητά της να βγει από την κρίση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως χάρη στην επιτυχία της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές, το κράτος θα εξοικονομήσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε τόκους το επόμενο 12μηνο, ενώ η εξέλιξη αυτή θα ευνοήσει και τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούν να δανειστούν με χαμηλότερα επιτόκια, βελτιώνοντας τη ρευστότητα στην αγορά.

“Φωτογραφίζοντας” το ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι πολλοί ειρωνεύτηκαν την κυβέρνηση και πήγαν να αμφισβητήσουν την επιτυχία της εξόδου στις αγορές, “σαν να λυπούνται που τα κατάφερε η χώρα, σαν να θλίβονται που βγαίνουμε από την κρίση, σαν να ήθελαν κι άλλο μνημόνιο”, και ξεκαθάρισε πως η έξοδος στις αγορές διαψεύδει όσους περίμεναν νέο μνημόνιο.

“Θέλουμε τους Έλληνες πιο ενωμένους και αποφασισμένους από ποτέ”, ανέφερε  οπρωθυπουργός καταλήγοντας, και σημείωσε πως σήμερα οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερη πίστη στον εαυτό τους, και αυτό μας ενώνει όλους. “Αυτήν την ενότητα θα διαφυλάξουμε”, υπογράμμισε.