Εμπλοκή με την υποψηφιότητα Μπουτάρη;

Εμπλοκή φαίνεται πως έχει προκύψει με την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη για τον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης

Εμπλοκή φαίνεται πως έχει ενδεχομένως προκύψει με την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη για τον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης, αν και ο ίδιος ο Δήμαρχος εκτιμά ότι δεν τίθεται θέμα.

Σύμφωνα με νόμο του "Καλλικράτη" υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης Δημάρχου ή υποψηφίου Δημάρχου και θέσης προέδρου σε Διοικητικών συμβούλια ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα.

Η υποψηφιότητα Μπουτάρη φαίνεται να "σκοντάφτει" στην τοποθέτησή του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου τον Αύγουστο του 2011, θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 20/11/2013.

Ωστόσο ο υποψήφιος για τον δήμο θα πρέπει να έχει απομακρυνθεί από Πρόεδρος του Δ.Σ. εντός 18μηνου πριν από την διενέργεια των περιφερειακών εκλογών, προϋπόθεση που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δεν φαίνεται να έχει.

Πάντως ο Γ. Μπουτάρης δηλώνει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και πως δεν υπάρχει ασυμβίβαστο καθώς όπως είπε "εξαιρούνται οι αιρετοί, είναι μεταβατική περίοδος, είναι μισή η θητεία δηλαδή, επομένως μόνο 18μηνο δεν είναι. Ουσιαστικά πρόεδρος έγινα μετά την εκλογή μου".