Κουτσούμπας: Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δε γίνεται

“Η “νέα Ελλάδα” του Σαμαρά είναι η “άλλη Ελλάδα” του Τσίπρα, είναι η Ελλάδα της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που μόνο ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση έχει να προσφέρει στο λαό της αν δεν πιστέψει στη δύναμή του και δεν αποφασίσει ο ίδιος να σπάσει τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων”, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στη Ρόδο.

Όπως σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας, η ΝΔ με την προσέλκυση επενδυτών ανά τον κόσμο και ο ΣΥΡΙΖΑ με τα διαπιστευτήρια προς επιχειρηματίες καλλιεργούν την ψεύτικη ελπίδα ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη θα οδηγήσει  και το λαό σε ανάκαμψη. “Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος, όμως, δε γίνεται! Δε γίνεται και κέρδη για το κεφάλαιο και δικαιώματα για την εργατική τάξη”, σημείωσε.

“Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, σήμερα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα ποιος θα ωφεληθεί: Ο λαός ή τα μονοπώλια από την καπιταλιστική ανάπτυξη, που και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκούν και μαλώνουν για το ποιος θα τη διαχειριστεί”, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Υποστήριξε ακόμα πως κάνουν μέγα λάθος οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΚΚΕ όταν το κατηγορούν ότι λέει συνεχώς “όχι”. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το “ναι” του ΚΚΕ δίνεται σε μια διαφορετική Ευρώπη, που θα βασίζεται στην συνεργασία και αλληλλεγύη των λαών γύρω από κοινούς στόχους, για την ευημερία τους, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Μπαλτάκου, δήλωσε ότι η συνομιλία του με τον Κασιδιάρη επιβεβαιώνει ότι η Χρυσή Αυγή ανέβηκε και στηρίχθηκε από μηχανισμούς του συστήματος και καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, γιατί -ανεξάρτητα από τις αντιφασιστικές και αντιχρυσαυγίτικες κορόνες τους- η πολιτική τους πρακτική προσέφερε και προσφέρει κάλυψη, ακόμη και στήριξη στη Χρυσή Αυγή.

“Η Χρυσή Αυγή μπορεί να αντιμετωπιστεί από το λαό, με ένα ισχυρό κίνημα, ένα ισχυρό ΚΚΕ. Και όχι με λογικές ανοχής ή με λογικές συνταγματικών τόξων, δηλαδή μέσα από συνεργασία με εκείνες τις δυνάμεις που στηρίζουν το σύστημα και ευθύνονται για την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής”, κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.