Βενιζέλος: Ο Παπανδρέου έχει μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ

“Ζήτημα εκλογών δεν τίθεται”, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μία μέρα μετά την επεισοδιακή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως η σταθερότητα της κυβέρνησης είναι διασφαλισμένη και επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Κυριακής, αφού και τα τρία άρθρα του πολυνομοσχεδίου ψηφίστηκαν με απόλυτη πλειοψηφία, ενώ σχολίασε πως οι πολίτες, ακόμα και αυτοί που δε συμφωνούν με την κυβέρνηση, δε θέλουν πρόωρες εκλογές.

Ερωτηθείς για τη στάση των Απόστολου Κακλαμάνη και Γιώργου Παπανδρέου κατά την ψηφοφορία, δήλωσε πως “όλοι κρινόμαστε” και επεσήμανε πως σημασία έχει τώρα το πώς θα βγει η χώρα από την κρίση, ενώ πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ έχει μία πρόσθετη υποχρέωση να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο, αφού ήταν το ΠΑΣΟΚ που έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο, για να αποφευχθεί η ασύντακτη χρεοκοπία και η “απόλυτη καταστροφή”.

Ειδικά για τον πρώην πρωθυπουργό, σχολίασε σιβυλλικά πως έχει “άρρηκτους δεσμούς” και “μεγάλες εκκρεμότητες” με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας, που επίσης συμμετείχε στη σύσκεψη, αρκέστηκε να δηλώσει ότι κατά την αυριανή άτυπη συνεδρίαση του Ecofin και του Eurogroup "ελπίζουμε ότι θα αναγνωριστούν οι θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού".