Τσίπρας: Η κυβέρνηση Σαμαρά ξεπουλά την Ελλάδα και πανηγυρίζει

Έναν νέο κύκλο βαρβαρότητας θεσμοθετεί το νομοσχέδιο-σκούπα της κυβέρνησης, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο που επιφέρει αλλαγές μεταξύ άλλων στη φορολογία, στη λειτουργία των φαρμακείων, στη νομοθεσία γύρω από την πώληση γάλακτος και άλλους τομείς της οικονομίας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για νομοσχέδιο-προοίμιο ενός νέου μνημονίου, το οποίο θα επιβληθεί στη χώρα μετά τις ευρωεκλογές “αν τους αφήσουμε”, και κατήγγειλε πως η κυβέρνηση, από κοινού με την τρόικα και την εγχώρια και ξένη διαπλοκή, συμφώνησαν να ξεκοκαλίσουν ό,τι έχει απομείνει μετά από χρόνια λεηλασίας της κοινωνίας.

Υποστήριξε μάλιστα πως η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε ψέμα και εξαπάτηση, ξεπουλώντας την Ελλάδα και πανηγυρίζοντας με τους ολιγάρχες της διαπλοκής και τους βαρόνους των ΜΜΕ, ενώ σημείωσε πως “εκχωρούν τον έλεγχο των τραπεζών, και άρα και της οικονομίας, στα χέρια ξένων και εγχώριων κερδοσκόπων”, σχολιάζοντας ότι “θέλουν οι νεκροπομποί της Ελλάδας να γίνουν τα αφεντικά τους”.

Ανέφερε εξάλλου ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα πριν την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε πως “οι μεθοδεύσεις τους έχουν ημερομηνίας λήξης: 25 Μαΐου”, όταν “ο λαός θα δώσει απάντηση στην κάλπη”. Εκτίμησε ακόμα ότι “τα μέτρα αυτά δε θα έχουν μεγάλο χρόνο ζωής” και οι εξελίξεις μετά τις εκλογές θα είναι ραγδαίες, ενώ ξεκαθάρισε πως με τον ΣΥΡΙΖΑ “το μνημόνιο θα καταργηθεί οριστικά και αμετάκλητα” και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ “θα ξηλώσει μία-μία τις διατάξεις του αίσχους”.