Ο Μπουτάρης τα βάζει με τους… Αρειανούς για τα γκραφίτι

Την ευαισθητοποίηση των πολιτών για να μείνει καθαρή η Θεσσαλονίκη ζητά ο δήμαρχος της πόλης

Έντονα ενοχλημένος από τα γκραφίτι οπαδών του Άρη που έκαναν την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων ο Λευκός Πύργος και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης το βράδυ της Τρίτης, εμφανίζεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που σε δήλωσή του καλεί τους Θεσσαλονικείς να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας και συμπεριφοράς για να παραμείνει η πόλη καθαρή, υπογραμμίζοντας πως “η ελευθερία του καθενός μας σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του διπλανού. Ο,τιδήποτε άλλο είναι αντικοινωνική συμπεριφορά και, τελικά, ασυδοσία”.

Η δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη έχει ως εξής:

“Τα γκράφιτι των οπαδών του Άρη που λέρωσαν το μνημείο του Λευκού Πύργου, τον περιβάλλοντα χώρο του, το Βασιλικό Θέατρο, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το κτίριο όπου στεγάζεται το ΚΘΒΕ, τη ΧΑΝΘ, όλη την Τσιμισκή έρχονται να προστεθούν στα αμέτρητα γκράφιτι όχι μόνο άλλων οπαδών αλλά και πολλών ακόμη που όχι μόνο δεν σέβονται τα μνημεία, την αισθητική και το δημόσιο χώρο, αλλά φαίνεται πως δεν σέβονται ούτε τον εαυτό τους. Η ελευθερία του καθενός μας σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του διπλανού. Ο,τιδήποτε άλλο είναι αντικοινωνική συμπεριφορά και, τελικά, ασυδοσία.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα κάνει την προσπάθεια που του αναλογεί για να καθαρίσει και αυτά τα γκράφιτι, όπως κάνει με τις επιγραφές από σπρέι σε όλη την πόλη, με την παράνομη αφισοκόλληση, με την καθαριότητα της πόλης γενικώς, στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Αλλά χωρίς την ευαισθητοποίηση των ίδιων των πολιτών να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας και συμπεριφοράς, ο Δήμος δεν μπορεί να επιβάλει την τάξη με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει. Χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών αποκλείεται η πόλη να μείνει καθαρή, παρ’ όλες τις προσπάθειες του Δήμου”.