Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση κόντεψε να πνιγεί σε μια κουταλιά γάλα

Να αναγράφεται σε κάθε συσκευασία η προέλευση του γάλακτος ζητά το Ποτάμι

Το επίμαχο ζήτημα του φρέσκου γάλατος συζήτησε με κτηνοτρόφους ο επικεφαλής του κόμματος “Ποτάμι”, Σταύρος Θεοδωράκης, ξεκινώντας την περιοδεία του στην Ήπειρο, δηλώνοντας ότι “η κυβέρνηση για άλλη μία φορά κόντεψε να πνιγεί, σε μία κουταλιά γάλα”.

Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι για την αναστάτωση με το γάλα δεν ευθύνεται η τρόικα, αλλά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε τη στάνη του Γραμματέα του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Μιχάλη Τζήμα, στο Νεοχώρι Ιωαννίνων και υπογράμμισε την θέση που έχει το Ποτάμι για το θέμα.

Τα πράγματα είναι απλά, τόνισε μεταξύ άλλων, εάν ακούς αυτούς που πρέπει, δηλαδή τους κτηνοτρόφους, τους επιστήμονες και όχι τους γραφειοκράτες των υπουργείων. Η πρόταση μας, συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης, είναι συγκεκριμένη, “θα πρέπει στην κάθε συσκευασία του γάλατος να αναγράφεται η προέλευση του, δηλαδή εάν είναι ελληνικό η όχι”.

Το βράδυ ο κ. Θεοδωράκης και οι συνεργάτες του σε Συνεδριακό Κέντρο των Ιωαννίνων θα συναντήσουν φίλους του κόμματος και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.