Η “Ελιά” δε θα θυμίζει τίποτα από Γιώργο Παπανδρέου

Στην κατάρτιση ευρωψηφοδελτίου δίχως άτομα του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, φέρεται να προσανατολίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέσω της "Ελιάς".

Στις εξελίξεις αυτές οδηγείται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά και τις αρνήσεις προσώπων που βολιδοσκοπήθηκαν, ενώ το θέμα φαίνεται ότι συζητήθηκε στη συνάντηση με τα υπόλοιπα μέλη της "Ελιάς" και τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον πρόεδρο της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα.

Στη συνάντηση της Παρασκευής όλοι οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν εκτενώς για τα πρόσωπα που θα περιληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο και από το περιβάλλον Παπανδρέου υπολογίζεται μόνο η Κατερίνα Μπατζελή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητικοί στις σχετικές προτάσεις ήταν οι κ. Π. Γερουλάνος και Γ. Πεταλωτής. Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε και με τον κ. Ν. Ανδρουλάκη, στον οποίο, επίσης, κατέθεσε πρόταση να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο. Ο γραμματέας του κόμματος επιφυλάχθηκε να απαντήσει και ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο περιθώριο λίγων ημερών προκειμένου να καταλήξει στην τελική απόφασή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Καθημερινή", έχουν οριστικοποιηθεί τα εξής ονόματα: Συλβάνα Ράπτη (η μόνη εκ των νυν ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ), Κατερίνα Μπατζελή, Εύα Καϊλή, Κυρ. Πιερρακάκης, Π. Καψής, Π. Κ. Ιωακειμίδης, Ευθ. Καρδαράς, Ν. Μπίστης, Θ. Χειμωνάς, Σωτ. Κατσέλος, Δημ. Καρέλλας, Δ. Μπρίμης, Απ. Ψωμάς, Μαρία Σφαέλου - Παπαϊωάννου, Κ. Θεοδωρόπουλος, Ν. Τσολακίδης, Π. Κωστούλας, Π. Πάτρας και Μ. Επιτροπάκης. Στη λίστα έως την ερχόμενη Κυριακή, ενδεχομένως περιληφθούν τελικά οι κ. Αφροδίτη αλ Σάλεχ, Βασιλική Σουλαδάκη, καθώς επίσης και ο κ. Γ. Βερνίκος, αν και οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Από την "Ελιά" τονίζουν ότι οι περισσότερες από τις συγκεκριμένες ενδεικτικές προτάσεις προσώπων δεν έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ, καθώς βασικός στόχος είναι η ανανέωση.

Όλες οι πλευρές των συμμετεχόντων στο εγχείρημα της "Ελιάς" φέρονται να συμφώνησαν ότι η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου θα γίνει σε κεντρική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής 30 Μαρτίου.