Σκληρή επίθεση Μωραΐτη κατά κυβέρνησης: Λένε ψέματα για το γάλα

Ένας ακόμα βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας καταφέρεται σήμερα εναντίον της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα για το γάλα, και αυτή τη φορά πρόκειται για το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραΐτη, ο οποίος κάνει λόγο για ψευδή επιχειρήματα που επικαλείται η κυβέρνηση για το θέμα αυτό και αντιτείνει ότι πρόκειται για πλήρη εξαπάτηση και παραπλάνηση του καταναλωτή.

“Δυστυχώς φαίνεται, πως κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η οικονομία κατέρρευσε το 2009 γιατί είχε υπονομευτεί και γκρεμιστεί η παραγωγική βάση της. Σήμερα, αμετανόητοι, επιχειρούν να εξυπηρετήσουν για μια ακόμη φορά νεοφιλελεύθερες εμμονές αλλά και γιγαντώδεις διευθετήσεις συμφερόντων στην αγορά”, σχολιάζει σε εκτενή δήλωσή του ο Θάνος Μωραϊτης, υποστηρίζοντας ότι η διαπραγμάτευση που έγινε για την έκθεση του ΟΟΣΑ ήταν εικονική, αφού ειδικά για το θέμα του γάλακτος το αποτέλεσμά της ήταν προαποφασισμένο.

“Είναι απορίας άξιο πώς η κυβέρνηση μπορεί να καταθέτει μονομερώς προϋπολογισμό, νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς αλλά δεν μπορεί να προστατεύσει μια παραγωγική δομή της χώρας . Η απάντηση είναι απλή: Δεν ήθελε!”, παρατηρεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καλώντας την κυβέρνηση να μην υποπέσει στο ολίσθημα να φέρει ξανά νομοσχέδιο σε ένα άρθρο, εκβιάζοντας του βουλευτές.

Τέλος, ειδικά για την διάρκεια ζωής του γάλακτος, σημειώνει:

• Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης είναι ψευδή. Καμία μείωση τιμών δεν θα επέλθει. Το παράδειγμα με τα γάλατα μακράς διάρκειας (που είναι εισαγόμενα κατά κύριο λόγο) είναι ενδεικτικό: Δεν είναι πιο φθηνά! Είναι είτε στις ίδιες τιμές, είτε πιο ακριβά!

• Πρόκειται για πλήρη εξαπάτηση και παραπλάνηση του καταναλωτή. Το γάλα πέραν των 5 ημερών δεν μπορεί να θεωρείται φρέσκο για τις συνθήκες (κλιματολογικές, διανομής κτλ) της Ελλάδας. Όλη η ιστορία γίνεται για την θέση στο ράφι. Με λίγα λόγια για να βρεθεί ένα γάλα που έπρεπε να είναι στο ράφι με τα γάλατα μακράς διάρκειας στη προνομιακή θέση ραφιού με τα φρέσκα. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι οι 10 μέρες του αρχικού σχεδίου έγιναν 11 (σύμφωνα με τις διαρροές). Σε κάποιους δεν έβγαιναν τα δρομολόγια. Εξυπηρετήθηκαν και αυτοί….