Συνάντηση Κουτσούμπα με Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και μέλη του τομέα Οικονομίας του κόμματος είχαν σήμερα το προεδρείο και η ενεργητική ομάδα του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για το έργο του Ινστιτούτου, που αφορά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Γιάννος Γραμματίδης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο της βελτίωσης της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης απαιτείται να λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις του δημόσιου προσωπικού, που είναι το μόνο που μπορεί αποτελεσματικά και με ακρίβεια να προτείνει λύσεις σε χρόνια προβλήματα, τα οποία ταλαιπωρούν τη δημόσια διοίκηση.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Γραμματίδης δήλωσε ότι υπήρξε ένας εγκάρδιος, ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος με την ηγεσία του ΚΚΕ, ιδιαίτερα σε σχέση με την ανάγκη μίας εθνικής συνεννόησης πάνω σε θέματα που ενώνουν τους πολίτες, όπως η πάταξη της διαφθοράς και η ανάγκη να υπάρξει εξισορρόπηση ανάμεσα σε μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα και ανάπτυξης, για να μη συνεχίζεται η επιβάρυνση των πολιτών.