Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου με το βλέμμα στη Βουλή

Με το βλέμμα στη Βουλή αλλά και με αισιοδοξία συναντήθηκαν ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης προς τη Βουλή, αλλά και τον τρόπο που θα διανεμηθούν 500 εκατ. ευρώ από τα 3 δισ. πλεονάσματος σε ευπαθείς ομάδες και ένστολους.

Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει αντεπίθεση με ορίζοντα τις διπλές κάλπες του Μαΐου. Όπως γράφουν "Τα Νέα" για το Μέγαρο Μαξίμου, η συμφωνία που επετεύχθη με την τρόικα αποτελεί μια νέα αφετηρία.

Με χρονοδιάγραμμα 60 ημερών, ο πρωθυπουργός δρομολογεί την αναδιανομή των 500 εκατ. σε χαμηλοσυνταξιούχους, ένστολους, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη συζήτηση στα ευρωπαϊκά όργανα για την απομείωση του χρέους και την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Σε ό,τι αφορά τις άμεσες κινήσεις, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μελετούν τον τρόπο που θα περάσει η συμφωνία με την τρόικα από τη Βουλή. Αν και οι πρώτες σκέψεις ήταν να περάσουν όλες οι ρυθμίσεις ως ένα άρθρο σε ένα νομοσχέδιο, τώρα εξετάζεται -με εισήγηση Βενιζέλου- να καταρτιστεί ξεχωριστό νομοσχέδιο για το ζήτημα των τραπεζών.

Η συνάντηση των δύο ανδρών κράτησε λιγότερο από 2 ώρες.