Πάγκαλος: Ο Θεοδωράκης αρχίζει να μιλάει συγκεκριμένα

Επίθεση... φιλίας έκανε ο Θόδωρος Πάγκαλος στο Ποτάμι και στο Σταύρο Θεοδωράκη. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε: " Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι θα θέσει το θέμα Εκκλησίας-Κράτους. Να το δούμε, διότι αυτή τη στιγμή δεν το θέτει κανείς. Το έθεσαν κάποιοι για να πάρουν ψήφους, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Π.χ. ο μακαρίτης ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο δάσκαλός μου, ο οποίος το έθεσε, αλλά στο τέλος δεν έκανε κάτι. Και κατάντησε στο τέλος της ζωής του να φιλάει τα χέρια του ενός και του άλλου μητροπολίτη, επειδή τον παρέσυρε η γνωστή του σχέση...

Δεν είναι ένα σοβαρό θέμα αυτό για πάρα πολύ κόσμο; Ο κ. Θεοδωράκης θέτει και το θέμα του εκλογικού συστήματος, με τρόπο πολύ σημαντικό και παραπλήσιο με αυτόν που το θέτω εγώ. Αρχικά δεν διατέθηκα θετικά απέναντί του. Είπα ότι οι πολλές πρωτοβουλίες και εμφανίσεις χωρίς περιεχόμενο πολιτικό δεν βοηθάνε. Και το πιστεύω αυτό. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά αρχίζει (ο Θεοδωράκης) και λέει κάτι συγκεκριμένο. Μπορεί να μην του αρέσουν του κόσμου αυτά, αλλά έχει κάποιον που λέει κάτι συγκεκριμένο'.

Για την απόφαση Αβραμόπουλου να τον ορίσει εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Στρατιωτική Επιτροπή της Ε.Ε. Είπε: "Η πρόσκληση Αβραμόπουλου είναι προ εξαμήνου. Είναι ιδιαίτερα τιμητική για μένα και χρήσιμη για τη χώρα – αν ήταν χρήσιμη και δεν υπήρχε κάποιος άλλος πιο χρήσιμος. Δεν έχω μετανιώσει γι' αυτά που του έλεγα προεκλογικά (σ.σ.: «ο κύριος τίποτα» στις δημοτικές εκλογές του 1994), γιατί η πολιτική είναι άγριο σπορ. Δεν είναι μπάσκετ. Είναι ράγκμπι ή, για να πω κάτι χειρότερο, χόκει επί πάγου. Πρέπει να παίξεις πολύ ξύλο για να κερδίσεις και να φέρεις τον άλλο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στη μεγαλύτερη δυνατή δυσχέρεια".

Για την «Ελιά»: σημείωσε: "Έκανα το τεστ της αληθείας σε μερικούς φίλους μου που πήγαν στη συγκέντρωση της «Ελιάς». Εγώ δεν πήγα, διότι δεν εκλήθην και εκπλήσσομαι αφάνταστα όταν βασικό στέλεχος και συνεργάτης στενός του κ. Βενιζέλου με εξύβρισε γιατί δεν πήγα στην «Ελιά». Πώς να πάω αφού δεν με έχουν καλέσει; Θεώρησα ότι με έχουν αποκλείσει και καλώς το έκαναν, αν το έκαναν, αφού αυτοί είναι διοργανωτές. Είχε πάει ένας φίλος μου και τον ρώτησα αν μπορεί να μου πει δυο-τρεις ιδέες από την ομιλία Βενιζέλου. Και μου είπε όχι..."