Κόντρα Μητσοτάκη – Λαφαζάνη στη Βουλή

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση-συγχώνευση φορέων του Δημοσίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι "θιασώτης ενός μεγάλου κράτους" για αυτό όπως είπε και τους ταιριάζει η φράση του Τολστόι ότι «όλοι σκέφτονται να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανείς πρώτα τον εαυτό του». Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνη, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον κ. Μητσοτάκη «υπάλληλο της τρόικας», που ψάχνει στα τυφλά να βρει ανθρώπους να απολύσει.

«Αυτό δεν λέγεται μεταρρύθμιση, αυτό είναι διάλυση του κράτους. Καμία αναδιοργάνωση του κράτους, καμία μεταρρυθμιστική πνοή», είπε ο κ. Λαφαζάνης και τόνισε πως «δεν υπάρχει μεταρρύθμιση που λέει παίρνουμε ένα δρεπάνι και κόβουμε και στέλνουμε στο δρόμο». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε μάλιστα το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του νομοσχεδίου υποστηρίζοντας ότι "εξοικονομεί 2,5-3 εκατ. ευρώ το πολύ, ενώ προκαλεί απώλειες 43 εκατ. ευρώ από τις μη δημοσιεύσεις στο ΦΕΚ που απέφεραν έσοδα στα δημόσια ταμεία".

Από την πλευρά του ο κ.Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι η ατιμωρησία στο δημόσιο παίρνει τέλος και επισήμανε: «Και σκελετούς από τα ντουλάπια θα βγάλουμε και σπίτι τους θα στείλουμε όσους αποδεδειγμένα συνέβαλαν στην παρανομία -και δεν το κάνουμε αυτό γιατί μας το επέβαλλε η τρόικα».