Η ρήξη Βενιζέλου – Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, τρομάζει το Μέγαρο Μαξίμου

Οι τριγμοί που εμφανίζονται στο ΠΑΣΟΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα και το χάσμα Βενιζέλου – Παπανδρέου τρομάζουν το Μεγάρο Μαξίμου και τον Αντώνη Σαμαρά.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί χωρίς το ΠΑΣΟΚ και το τελευταίο χρονικό διάστημα ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος κλυδωνίζεται.

Η κατάσταση φαίνεται ότι φτάνει στα άκρα μετά την οριστική ρήξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Άλλωστε η απουσία Παπανδρέου από την "Ελιά" προκάλεσε τα αιχμηρά σχόλια του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος ωρίς να τον κατονομάσει, σημείωσε "λυπάμαι για την απουσία όποιων άλλων έπρεπε να είναι εδώ και δεν είναι". "Μας ενώνει η κοινή μας αναφορά στην Δημοκρατική Παράταξη, η πίστη στις αξίες και της Δημοκρατίας, η επιμονή στη σημασία της πολιτικής", υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε πως η Δημοκρατική Παράταξη συγκροτείται χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς, χωρίς πόζες, χωρίς μυξοπάρθενη αντίληψη.

Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για το ΠΑΣΟΚ και κατ' επέκταση για την κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί μια μεγάλη κρίση πριν τις εκλογές και εν μέσω της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.