Α. Τσίπρας: “Εκρηκτικά τα προβλήματα των δικαστικών”

Συνάντηση με τις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων είχε το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τα αιτήματα των δικαστικών λειτουργών, που αντιδρούν στο φημολογούμενο νέο μισθολόγιο στο οποίο θα υπάγονται οι μισθοί τους.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε "εκρηκτικά" τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των δικαστικών και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις διεκδικήσεις τους, καθώς "διεκδικούν αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να ασκούν απερίσπαστοι το λειτούργημά τους", όπως σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι στηρίζει τους δικαστές στην προσπάθειά τους "να αρθεί αυτή η αίσθηση ατιμωρησίας που κυριαρχεί στους Έλληνες πολίτες, να επιστρέψει το περί δικαίου αίσθημα".

Από την άλλη, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Β.Θάνου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να μειώσει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και το φρόνημα του δικαστή, ενώ απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση "να κατανοήσει έστω και τώρα το μεγάλο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί στον ευαίσθητο χώρο της δικαιοσύνης και να υπάρξει από μέρους της μια υποχώρηση, ώστε να μπορέσει η δικαιοσύνη και πάλι να λειτουργήσει για να εξασφαλιστεί και η κοινωνική ειρήνη αλλά και να ομαλοποιηθεί γενικότερα και η κατάσταση στη δικαιοσύνη".