Μήνυμα Καραμανλή για στήριξη Σαμαρά στις ευρωεκλογές

Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Καραμανλής συναντάται με πολλά «γαλάζια» στελέχη, βουλευτές, αλλά και πρώην υπουργούς

Μήνυμα για στήριξη του Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές στέλνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με tovima.gr

«Υποχρέωση όλων μας είναι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να στηρίξουμε τη ΝΔ και τις επιλογές της, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στην αναμέτρηση για τους δήμους και τις περιφέρειες».

Αυτό είναι συνοπτικά το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή εν όψει των κρίσιμων πολιτικών μαχών του προσεχούς Μαΐου.

Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Καραμανλής συναντάται με πολλά «γαλάζια» στελέχη, βουλευτές, αλλά και πρώην υπουργούς στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Μαβίλη και αυτό που τους τονίζει με έμφαση είναι η ανάγκη να στηριχθεί η ΝΔ.

Ο ίδιος αντιμετωπίζει άκρως θεσμικά και παραταξιακά τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις και διαμηνύει σε όλους τους τόνους, με βάση τα όσα αναφέρουν οι συνομιλητές του, ότι πρέπει πάση θυσία να δώσουν ενωμένοι όλοι τη μάχη των εκλογών.

«Μακριά από τον Καραμανλή τα σενάρια υπονόμευσης του Σαμαρά» λένε οι γνωρίζοντες και σημειώνουν ότι τα όσα κυκλοφορούν περί δήθεν αρνητικής στάσης του πρώην πρωθυπουργού έναντι της τωρινής ηγεσίας της ΝΔ έχουν στόχο να δημιουργήσουν κλίμα στις σχέσεις του με τον κ. Αντ. Σαμαρά.

Προ ημερών συνάντησε τους κ.κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο και Γ. Κουμουτσάκο και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις μάχες που έχουν σε Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής και ο ίδιος επιμένει πως η ΝΔ, παρά τα όποια προβλήματα υπήρχαν, θα πάει ενωμένη στις εκλογές.

«Πρέπει οπωσδήποτε η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, έστω και με μία ψήφο διαφορά» τονίζει αρκετά συχνά, αλλά όπως διευκρινίζουν συνεργάτες του αυτή η αναφορά του δεν γίνεται για να τοποθετηθεί εκλογικός πήχης για τον κ. Σαμαρά, με τον οποίο συναντήθηκε πριν από λίγο καιρό και είχαν μια ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση εφ' όλης της ύλης.