Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ πέθανε, τώρα δανείζει στελέχη

Σφοδρή κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άσκησε ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”, καθώς δε δίστασε να ανακηρύξει... νεκρό το ΠΑΣΟΚ.

“Είχε μετατραπεί – και το πλήρωσε ακριβά – σε πραγματικό καθεστώς στην Ελλάδα, διότι κυβερνούσε πολλά χρόνια και είχε πολλά στελέχη, τα οποία, από τότε που έφυγε η ιδεολογία από το προσκήνιο και μπήκαν θέματα διαχείρισης εξουσίας, έφτασε σε αυτό το επίπεδο. Τώρα, τι κάνει το ΠΑΣΟΚ; Δανείζει στελέχη! Όλα τα κόμματα έχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ!”, επεσήμανε ο κ. Σκανδαλίδης, και συνέχισε: “Το θέμα είναι να καταλάβουμε ότι αυτός ο χώρος έχει ακόμα μια τεράστια δυναμική. Λέω συνέχεια ότι το ΠΑΣΟΚ είναι παντού και πουθενά. Πουθενά με την εκλογική έννοια, ότι είναι ένα κόμμα συρρικνωμένο που παίζεται εάν θα επιβιώσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και παντού με την έννοια ότι σε όλους τους κοινωνικούς χώρους έχουμε ακόμη μια κυριαρχία. Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο χώρος δεν πέθανε. Πέθανε το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε”.

Μάλιστα, ο κ. Σκανδαλίδης εξέφρασε την άποψη ότι το σενάριο των τριπλών εκλογών το Μάιο είναι ένα ενδεχόμενο που δεν θα πρέπει να φοβόμαστε. “Λένε όλοι ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι πολιτικό θέμα και το μεταθέτουν μετά από αυτές. Οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες, διότι τίθεται το θέμα ποια είναι η Ευρώπη και τι θα αποφασίσει για την Ελλάδα. Άρα λοιπόν, πρέπει το ελληνικό θέμα να τεθεί πολιτικά, με την έννοια ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα. Και αν δεν συμφωνήσουμε σε μια πολιτική βάση, τότε θα πρέπει να γίνουν και εκλογές. Γιατί να μη γίνουν; Τις φοβόμαστε; Εγώ πιστεύω ότι η χώρα μπορεί να προχωρήσει με πολιτική σταθερότητα, η κυβέρνηση να προχωρήσει και μετά τις εκλογές και ακόμη και να εξαντλήσει την τετραετία, αρκεί το συμφωνημένο να είναι αυτό που θα εκφράζει την πραγματική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αν είναι αυτό, πολύ καλά. Εάν δεν είναι, δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Είναι ο δρόμος της δημοκρατίας”, σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.