Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το βιβλίο του Κουφοντίνα

Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το βιβλίο του επιχειρησιακού αρχηγού της οργάνωσης “17 Νοέμβρη”, Δημήτρη Κουφοντίνα, και κυρίως το γεγονός ότι αυτό προλογίζεται από άτομο που η Συγγρού υποστηρίζει πως είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, ο επιχειρησιακός αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης δείχνει να μετανιώνει μόνο για το θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν, τον οποίο χαρακτηρίζει ως "τραγικό λάθος". "Ήταν τραγικό λάθος ο θάνατος του Θάνου Αξαρλιάν, ήταν το μοναδικό τέτοιο λάθος της 17Ν", αναφέρει χαρακτηριστικά μέσα στις σελίδες του βιβλίου και προσθέτει ότι ήταν παρών στον Πειραιά όταν τραυματίστηκε ο Σάββας Ξηρός.

Διαβάστε: Βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα για τη 17 Νοέμβρη

Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για “ντροπή για τη δημοκρατία”, αναφερόμενη στο γεγονός ότι το βιβλίο προλογίζει ο Νίκος Γιαννόπουλος, που όπως υποστηρίζει αποτελεί στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ένας εκ των ιδρυτών της συνιστώσας “ΡΟΖΑ”.

“Άμεσα περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει και να απομακρύνει τον κ. Γιαννόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματός του που αποδεδειγμένα έχουν τοποθετηθεί υπέρ των δολοφόνων της 17 Ν. Ας σεβαστούν τουλάχιστον εμπράκτως, το αίμα των θυμάτων”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ με μία λιτή ανακοίνωση σημειώνει: "Πληροφορούμε την κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου πως ο κ. Ν. Γιαννόπουλος ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τ’ άλλα, καλή Σαρακοστή".

Διαβάστε: ΝΔ: Ντροπή, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προλογίζει το βιβλίο Κουφοντίνα

Το θέμα ανέδειξε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, που επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και την κάλεσε να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για ακροδεξιό παραλήρημα του κ. Βορίδη, που παραπέμπει σε μετεμφυλιακές καταστάσεις. “Πού θέλετε να πάτε τον τόπο; Στην πολιτική ανωμαλία; Κατηγορείτε περίπου ως τρομοκράτες την αξιωματική αντιπολίτευση; Αυτό είναι το κράτος που θέλετε;”, διερωτήθηκε ο κ. Λαφαζάνης.

“Το να παράγεις πολιτική νομιμοποίηση για ένα τρομοκράτη από στέλεχός σας είναι κατρακύλα. Βλέπω είναι συνειδητή σας επιλογή η στήριξη της τρομοκρατίας”, απάντησε ο Μάκης Βορίδης.

Διαβάστε: Ο Γιαννόπουλος, η ΡΟΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κουφοντίνας και δύο βίντεο