Βενιζέλος με Γλέζο για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζο.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Γλέζο προφορικά για το περιεχόμενο του πορίσματος της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις γερμανικές οφειλές και στη συνέχεια συζήτησαν για τα επόμενα βήματα.

"Πιστεύω ότι είναι αξίωση ολόκληρου του ελληνικού λαού ότι δεν μπορεί και δεν είναι επιτρεπτό να έχει καταβάλει τις επανορθώσεις που καταλόγισε η Επιτροπή των Παρισίων το 1946 να τις έχει καταβάλει η Γερμανία σε όλες τις χώρες εκτός από την Ελλάδα. Είναι μια αδικία που είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται σε βάρος της χώρας μας. Γι αυτό έχει ισχυρά όπλα στα χέρια της η κυβέρνηση να το απαιτήσει", ανέφερε ο κ. Γλέζος μιλώντας στον Real Fm.

Όπως είπε: "Ως παράδειγμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εξής. Οι δύο χώρες που εισήλθαν στην Ελλάδα πίσω από τον γερμανικό στρατό, η Ιταλία και η Βουλγαρία, και που δεν θα έβλεπαν πρόσωπο Ελλάδας αν δεν έμπαινε μέσα ο γερμανικός στρατός, εξεπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους, τις επανορθώσεις δηλαδή απέναντι στην Ελλάδα που καταλόγισε η διασυμμαχική Επιτροπή. Και η Γερμανία η ίδια, εννοώ οι κυβερνήσεις της Γερμανίας αυτοεξαιρούνται. Γιατί; Αυτό το ερώτημα μπορεί κάποιος να βρεθεί να μου απαντήσει; Ότι.. η Γερμανία να πει... Γερμανός δηλαδή, Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, η κυβέρνηση, πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί εξαιρέθηκε η Ελλάδα. Και όσον αφορά το αναγκαστικό δάνειο είναι πασίγνωστο ότι εξόφλησε τις άλλες δύο χώρες εκτός από την Ελλάδα. Πάλι εξαίρεση της Ελλάδας".