Κεδίκογλου: Θα πάμε στο Εurogroup με κλεισμένο το πακέτο

Tο δημοσιονομικό κενό έχει κλείσει, διαφωνία υπάρχει στα διαρθρωτικά μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκτιμώντας μάλιστα ότι «θα πάμε στο Εurogroup με κλεισμένο το πακέτο.» Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε δε, ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα το 2014 γιατί δεν υπάρχει λόγος, ενώ για τους Γιάννη Σγουρό και Γιώργο Καμίνη είπε ότι δεν στηρίχθηκαν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί ήταν εκτός προδιαγραφών της ΝΔ.

Ειδικότερα, τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις τράπεζες από την στιγμή που ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ευρώπης Μάριο Ντράγκι έχει πει ότι θα δεχτεί την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος που είναι επικυρωμένα από τρεις οίκους. «Έχει τελειώσει το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου.

Για τις ενστάσεις του ΔΝΤ στο θέμα αυτό, ανέφερε ότι το Ταμείο δεν έχει εκτιμήσει σωστά την εντυπωσιακή αλλαγή της Ελλάδας στο τελευταίο διάστημα, όπως ότι τα σπρεντ έχουν πέσει σε επίπεδα προς της κρίσης και την αλλαγή στο επενδυτικό κλίμα.

«Με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών θα γίνονται προσλήψεις ευκολότερα. Μέσα στο 2014 οι νέες δουλειές θα είναι περισσότερες δουλειές που χάνονται» υπογράμμισε. «Δεν υπάρχει καμία επιχείρηση που έχει ζητήσει ομαδικές απολύσεις, γιατί να επιβληθεί κάτι που δεν ζητάει κανένας;» διερωτήθηκε. Δεν είναι μικρό ζήτημα τα κόκκινα δάνεια, αλλά οι τράπεζες είναι επαρκώς θωρακισμένες εξήγησε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το σημερινό καθεστώς των αποστάσεων και των μετακινήσεων των δημόσιων υπάλληλων είναι εξαιρετικά παρωχημένο. «Είναι εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο η κινητικότητα και δεν συνοδεύεται από απολύσεις» τόνισε.

Για το 5ευρο δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα για τη συνταγογράφηση, αλλά θα δούμε μέχρι το τέλος του χρόνου την κίνηση των ασθενών και ποιες οι ανάγκες όσον αφορά το ΠΕΔΥ.

«Θα κερδίσουμε και τις ευρωεκλογές (...) η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της. Και με 5 μονάδες διαφορά να κερδίσουμε στις ευρωεκλογές δεν θα οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές» υπογράμμισε ο κ. Κεδίκογλου.