4.000 απολύσεις σε Δήμους και περιφέρειες

Κόντρα Μιχελάκη-Μητσοτάκη βρίσκεται σε εξέλιξη για 4.000 απολύσεις από τους δήμους και τις περιφέρειες.

Οι τροϊκανοί έδειξαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν οποιαδήποτε υποχώρηση στο θέμα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, επιμένοντας στο σχέδιο για 11.400 απολύσεις που θα γίνουν από τα τέλη του μήνα, μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Μάλιστα, σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που μετείχε στη τελευταία σύσκεψη της τρόικας με τον Κ. Μητσοτάκη, πηγή τουλάχιστον 4.000 απολύσεων θα μπορούσε να είναι το υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή οι υπάλληλοι που εργάζονται στους δήμους και τις περιφέρειες.

Η παραπάνω εξέλιξη έχει προκαλέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, την έντονη αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος φέρεται σφοδρά ενοχλημένος με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από το υπουργείο του Κ. Μητσοτάκη δείχνουν ως πηγή το υπουργείο Εσωτερικών καθώς, "λόγω περιορισμένου χρόνου, είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη δεξαμενή αυτήν τη στιγμή". Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρέπει να πείσει την τρόικα, ότι οι 1.680 υπάλληλοι που απολύθηκαν και επέστρεψαν στις θέσεις τους με προσωρινές εντολές Δικαστηρίων (αναμένεται να υπερβούν τελικά τα 2.000 άτομα), μπορούν να συμπεριληφθούν στον συνολικό αριθμό των απολύσεων. Επίσης, πρέπει να τεθεί στόχος για τις διαθεσιμότητες για το 2014, ενώ, αντίθετα, φαίνεται να υπάρχει συμφωνία για τις 11.400 απολύσεις που πρέπει να γίνουν εφέτος.