Γεωργιάδης: Το μνημείο ανοησίας του Τσίπρα για τα φάρμακα

Ευθεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της τιμής των φαρμάκων.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε συνέντευξη που έδωσε είχε εκτιμήσει ότι θα μειωθούν οι τιμές σε 17 φάρμακα, όμως το νέο δελτίο τιμών περιλαμβάνει μειώσεις τιμών σε 7.500 φάρμακα.

Έκανε λόγο για "μνημείο ανοησίας αρχηγού αντιπολιτεύσεως αυτό που είπε για 17 φάρμακα" και τόνισε "Πάθατε Βατερλώ με τα φάρμακα γιατί δεν ψηφίσατε τη μείωση της τιμής".

Οι αναφορές προκάλεσαν την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αγαθοπούλου, γεγονός που προκάλεσε νέα έκρηξη του Αδωνι Γεωργιάδη: "Δεν θα κρίνουμε αυτό που είπε ο Τσίπρας. Ποιος είναι; Ο Πάπας της Ρώμης;", επέμεινε.

Ακόμη ο υπουργός χαρακτήρισε ως "μεγαλειώδη ανοησία" όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: "ναι, ο κ. Τσίπρας δεν ήξερε τι του γίνεται για τα φάρμακα".

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι έχει αυξηθεί η συμμετοχή του ασφαλισμένου στα φάρμακα. "Η μείωση των τιμών είναι 12% τον τελευταίο χρόνο αλλά έχουμε αύξηση της συμμετοχής του ασφαλισμένου κατά 26%. Αυτό λέγεται ελάφρυνση; Προφανώς όχι", είπε αναφέροντας ότι "η ασφαλιστική τιμή έχει πέσει σε μεγάλο βαθμό και η νέα λιανική τιμή έχει μειωθεί πολύ λίγο, με αποτέλεσμα την διαφορά να την καλύπτει ο ασφαλισμένος".