N.Δ. σε βουλευτές: Παραιτηθείτε για να κατεβείτε στις ευρωεκλογές

Σημαντικές αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση για τις ευρωεκλογές

Σημαντικές αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση για τις ευρωεκλογές, ενώ με απόφαση του πρωθυπουργού θα ισχύσει το ασυμβίβαστο για την ΝΔ, μεταξύ βουλευτών και υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, υπογράμμισε ότι: "Για την ΝΔ, με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ, ο βουλευτής του κοινοβουλίου, που θα θελήσει να είναι υποψήφιος και για την Ευρωβουλή, θα πρέπει πρώτα να υποβάλλει την παραίτησή του. Διευκρινίζω ότι αυτή είναι εσωτερική διαδικασία της Ν.Δ. και απόφαση του προέδρου. Εάν κάποιος θέλει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα παραιτείται από βουλευτής".

Ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ακόμη ότι: "Άμεσα θα δώσουμε τη συνολική μας πρόταση. Μπορώ να σας πω ότι στο θέμα των σταυρών θα υπάρχει δικαίωμα επιλογής, στους 4, με τη λογική της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας, τη Β' Αθήνας".

Για την υποψηφιότητα Σγουρού και το ενδεχόμενο στήριξής του από τη Ν.Δ., υπογράμμισε: "Θα περιμένω να αποφασίσει το κόμμα μου. Δεν θέλω να επεκταθώ στο θέμα αυτό. Προσωπικά, πάντως, δεν θεωρώ τον κ. Σγουρό πετυχημένο περιφερειάρχη. Αλλά είναι θέμα του κόμματος να αποφασίσει γι' αυτό το θέμα".