Σε διαθεσιμότητα 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι μέχρι τα τέλη Μαρτίου

Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου 3.000 ακόμα υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο αποκαλύπτει το “Έθνος”.

Η διεύθυνση προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών σε επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2014, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την περικοπή περίπου 100 εκατ. ευρώ από την επιχορήγηση των ΟΤΑ, επικαλείται τη μείωση της μισθοδοσίας λόγω των υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
 
Αναφερόμενο σε στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποκαλύπτει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου έχει υπολογιστεί ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος κινητικότητας, εκ των οποίων:

- 1.500 υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας για ένα μήνα στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης

- 1.500 δημοτικοί υπάλληλοι που θα παραμείνουν σε διαθεσιμότητα έως και 8 μήνες και εκτιμάται ότι θα  επανατοποθετηθούν σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Από τα στοιχεία που παραθέτει η επιστολή του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται ότι από το πρώτο κύμα της κινητικότητας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το 2013 συνολικά 4.989 δημοτικοί υπάλληλοι, εκ των οποίων 1.993 σχολικοί φύλακες και 2.996 δημοτικοί αστυνόμοι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέπει την εφαρμογή της διαθεσιμότητας και κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς η εκλογική νομοθεσία απαγορεύει τη μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων δύο μήνες πριν τις εκλογές και μέχρι την τοποθέτηση νέων διοικήσεων σε δήμους και περιφέρειες.