Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Βελουχιώτη

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Καπετάν Γιαννούτσος το πρωί της Κυριακής, σε ηλικία 92 ετών. Μία από τις εμβληματικότερες μορφές της Εθνικής Αντίστασης, ο Γιάννης Οικονόμου ήταν ο τελευταίος επιζών Μαυροσκούφης του ουλαμού του Αρη Βελουχιώτη.  Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι στη γενέτειρα του, στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας. 

"Aποχαιρετούμε δια παντός, με βαριά καρδιά, τον σύντροφο και τελευταίο επιζώντα του ουλαμού του Αρη Βελουχιώτη, τον Καπετάν Γιαννούτσο". Με αυτό το μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο facebook την Κυριακή το απόγευμα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον θρυλικό Καπετάν Γιαννούτσο μια από τις πιο εμβληματικές μορφής της Εθνικής Αντίστασης, που απεβίωσε το πρωί σε ηλικία 92 ετών.

Από τις τελευταίες φορές που εμφανίστηκε δημόσια ήταν στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούλιο όταν είχε ανέβει στο βήμα με υψωμένη τη γροθιά προκαλώντας συγκίνηση στους συνέδρους.

Σε εκείνο το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Οικονόμου είχε δηλώσει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ συναντώ συναγωνιστές και συντρόφους που έχουν μόνο τους σκοπό να βοηθήσουν να ξεπεράσει τα πάθη του ο ελληνικός λαός. Όσα πάλεψα, για τη δημοκρατία και την ελευθερία, τα βλέπω στον ΣΥΡΙΖΑ και τα κρίνω. Όμως, το μόνο που θέλω να πω, είναι ότι τη μάχη πρέπει να τη δώσει ολόκληρος ο ελληνικός λαός, μόνο έτσι θα τα καταφέρει».