“Μεταξύ Σκύλλας (Κασιδιάρης) και Χάρυβδης (Σοφιανός) επιλέγω Χάρυβδη”

«Άδικη» και «πολύ υψηλή» σε πολλά σημεία παραδέχθηκε πως είναι η φορολογία ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

«Η φορολογία σε πολλά σημεία είναι και άδικη και πολύ υψηλή. Ασφαλώς και πρέπει να αλλάξει ο τρόπος της φορολόγησης. Έχουμε βρεθεί στη δίνη ενός οικονομικού πολέμου και πολλά πράγματα τα οποία γίνονται, αν η Ελλάδα είχε την αυτονομία της, δεν θα γινόταν με αυτόν τον τρόπο» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «πολύ σημαντικές τις αυτοδιοικητικές εκλογές», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί από αυτό ο σχεδιασμός για εθνικές εκλογές: «Οι εκλογές πρέπει να γίνονται στο τέλος της τετραετίας. Μια τετραετία, είναι ο κρίσιμος χρόνος για να μπορούν να αποδώσουν πολιτικές και να κριθεί μια κυβέρνηση». Μάλιστα, υπογράμμισε πως και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές «η πλειοψηφία στη Βουλή θα είναι δεδομένη για την κυβέρνηση».

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης απαντώντας σε ερώτηση για το ποιον θα στήριζε για τον δήμο της Αθήνας εάν στον β' γύρο προκρίνονταν ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής και ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ, απάντησε δίχως σκέψη ότι διαλέγει τη... Χάρυβδη: «Η δεύτερή μου επιλογή πολιτικά, είναι το ΚΚΕ διότι μπορεί να διαφωνώ και να με χωρίζει άβυσσος ιδεολογική, αλλά τουλάχιστον έχει μια συνέπεια. Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, θα επιλέξω τη Χάρυβδη».