Καταργούνται 23 φορείς του Δημοσίου – Ποιοι υπάλληλοι απολύονται

Καταργούνται 23 φορείς που δεν κρίνονται πια απαραίτητοι και παράλληλα απομακρύνεται μέρος του προσωπικού τους, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι τρεις κυριότεροι φορείς είναι το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) και η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας Α.Ε.

"Με αυτό τον τρόπο κλείνουν εκείνοι οι φορείς που έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους, ενώ συγχωνεύονται άλλοι που είχαν επικαλύψεις μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να περιορίζεται σημαντικά η σπατάλη δημόσιων πόρων.

Η αναδιοργάνωση των κρατικών δομών συνολικά συνιστά στρατηγική προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Στόχος του Υπουργείου είναι η αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία δημόσιων οργανισμών και φορέων, με όσο το δυνατόν μικρότερο δημοσιονομικό κόστος. Το κράτος οφείλει πλέον να ιεραρχήσει τις επιχειρησιακές του προτεραιότητες και να συγκεντρώσει και να αναδιατάξει τις δυνάμεις του, ώστε να καταστεί πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό", αναφέρει το υπουργείο.

Οι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΝΠΙΔ που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση, ενώ οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας.