Χρυσοχοΐδης: Κάνουμε… καταδρομική επιχείρηση στην Κεφαλονιά

Χαρακτήρα... καταδρομικής επιχείρησης προσέδωσε στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν στην Κεφαλονιά ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που βρίσκεται στο νησί για να συντονίσει τις κυβερνητικές δράσεις, οι οποίες, όπως τόνισε, θα γίνουν με βάση τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν, αλλά και το γεγονός ότι έρχεται τουριστική περίοδος και πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η εικόνα του νησιού και η καθημερινότητα των ανθρώπων.

“Όλες οι διαδικασίες πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα της καταδρομικής επιχείρησης”, δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. “Η καταδρομική επιχείρηση δεν είναι άλλη από εκείνη που γίνεται πολύ προγραμματισμένα, πολύ υπολογισμένα, πολύ μελετημένα, αλλά ακαριαία, πολύ γρήγορα και τελικώς αποτελεσματικά. Αυτό είναι η καταδρομική επιχείρηση. Όχι, δηλαδή, τσαπατσουλιές, όχι προχειροδουλειές, αλλά πολύ σίγουρες δουλειές με καλό αποτέλεσμα, πολύ γρήγορα. Αυτό σημαίνει γνώση. Να έχουμε γνώση απαραίτητη του τι συμβαίνει εδώ, στον τόπο”.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων, που έχει στηθεί στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε πρώτα από όλα να ενημερωθεί για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας, φιλοξενίας των ανθρώπων και προσωρινής στέγασης, όπως επίσης ζήτησε ενημέρωση για την αποκατάσταση των άμεσων λειτουργιών του νησιού, που αφορούν στα σχολεία, στην ύδρευση, την αποχέτευση, τα θέματα δημόσιας υγείας και στη συνέχεια ενημέρωση για ορισμένες δημόσιες υποδομές, που έχουν προβλήματα, όπως είναι το οδικό δίκτυο, το αεροδρόμιο, και το λιμάνι.

Ακολούθως ασχολήθηκε με το πιο κεντρικό ζήτημα, δηλαδή την αποκατάσταση των ζημιών. Τόνισε ότι ανακοινώθηκαν κάποια μέτρα εξαιρετικά γενναία υπέρ των κατοίκων. “Ωστόσο”, προειδοποίησε, “θα μείνει στα χαρτιά, αν αυτή η πολιτική δεν μετατραπεί και δεν μεταφραστεί σε εξυπηρέτηση του κόσμου, που θα είναι ταχεία, αποτελεσματική και θα ικανοποιεί τους ανθρώπους”. Το ζήτημα είναι η αποτελεσματικότητα και η ανακούφιση των ανθρώπων, άμεσα με όσο το δυνατό λιγότερη γραφειοκρατία, συμπλήρωσε.