Αποκάλυψη Αλμούνια: Δεν πληρώνουν τα δάνειά τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στην αποκάλυψη ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν σταματήσει από τις αρχές του 2013 να εξυπηρετούν την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων που έχουν λάβει προχώρησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Δράσης, ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη και της προέδρου της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, Σάρον Μπόουλς.

Στην ερώτησή τους, οι δύο ευρωβουλευτές σημείωναν ότι τα δύο κόμματα εμφανίζονται να χρωστούν πάνω από 270 εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, οι οποίες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους ελέγχονται από το κράτος σε ποσοστό περίπου 90%, και ζητούσαν να πληροφορηθούν, σύμφωνα με τα δεδομένα που διαθέτει η Κομισιόν, αν εξακολουθούν τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να εξυπηρετούν τα χρέη τους, συμπεριλαμβανομένων των τόκων και των αποσβέσεων.

Απαντώντας εξ ονόματος της Κομισιόν, σύμφωνα με τον Θ. Σκυλακάκη, ο Χοακίν Αλμούνια ανέφερε πως, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, “από τον Ιανουάριο του 2013 δεν χορηγήθηκε κανένα νέο δάνειο σε πολιτικό κόμμα. Τρεις από τις τέσσερις υπό παρακολούθηση τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια στα πολιτικά κόμματα που αναφέρετε στην ερώτησή σας. Η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013”.