Εισαγγελικά “πυρά” κατά Αθανασίου και Στουρνάρα

Έγγραφο-φωτιά, με βαριές καταγγελίες προς δύο υπουργούς της κυβέρνησης, τους οποίους εγκαλεί για απόπειρα συγκάλυψης της διαφθοράς και των οικονομικών σκανδάλων, καθώς και για εξυπηρέτηση αλλότριων προς το Δημόσιο συμφερόντων, έστειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς της Θεσσαλονίκης, Αργύρης Δημόπουλος.

Το έγγραφο, που έχει ημερομηνία 27/1/2014 και αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, απευθύνεται τους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, με κοινοποίηση προς το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Αφορμή για τις βαριές αυτές αιτιάσεις στάθηκαν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση της Οικονομικής Επιθεώρησης, ως ανώτατης ελεγκτικής Αρχής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη θέση της Οικονομικής Επιθεώρησης θα δημιουργηθούν δύο οργανικές μονάδες επιπέδου διεύθυνσης, ήτοι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου.

Ο κ. Δημόπουλος θεωρεί ότι η ενδεχόμενη κατάργηση της Οικονομικής Επιθεώρησης αποτελεί παραλογισμό που θα προκαλέσει αύξηση της φορολογικής παραβατικότητας και επιδείνωση της διαφθοράς. Ακόμη, θα πλήξει τα φορολογικά έσοδα και θα αδυνατίσει την κοινωνική και οικονομική συνοχή, αφού τέτοιου είδους ενέργειες ”εξυπηρετούν αλλότρια προς το Δημόσιο συμφέροντα”.