Κυβέρνηση: Σύμφωνο με τους κανόνες το πλεόνασμα-έκπληξη

Απάντηση στις δηλώσεις του επικεφαλής της Eurostat σχετικά με το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα έδωσε η κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Στουρνάρα, το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου για την οικονομία, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για τεχνικές παρατηρήσεις, προσθέτοντας ότι "τo πρωτογενές πλεόνασμα θα βγει σύμφωνα με τους κανόνες που υπάρχουν. Η τρόικα είναι ενημερωμένη. Τα όργανα της Ε.Ε. θα χαρούν με αυτό, και όχι μόνο ο κύριος Σαμαράς”.

"Ο τρόπος που υπολογίζεται είναι πολύ πιο περιοριστικός από αυτόν της Eurostat. Τα όργανα της ΕΕ θα χαρούν πολύ- και όχι μόνο ο κ. Σαμαράς- με το αποτέλεσμα που θα έχουμε σε λίγες ημέρες ", ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός οικονομικών.  

Μετά από άλλη σχετική ερώτηση πρόσθεσε πως " υπολογίζουμε με το σωστό τρόπο και έχει ενημερωθεί και η τρόικα για αυτό. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ".

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. "Eμείς βγάζουμε τα εθνικά στοιχεία και θα τα επιβεβαιώσει η Eurostat, όπως θα τα επιβεβαιώσει και η τρόικα και οι πάντες" τόνισε  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από τη σύσκεψη.

Να θυμίσουμε ότι ο Νο1 της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, σε συνέντευξή του, αμφισβήτησε σήμερα τους ισχυρισμούς του ελληνικού οικονομικού επιτελείου, κάνοντας λόγο για εικασίες, σχετικά με το γεγονός ότι το πλεόνασμα θα είναι έκπληξη.

Διαβάστε: Eurostat: Ελληνικές εικασίες το πλεόνασμα-έκπληξη - Τι επισημαίνει ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ, σχετικά με το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους κ.κ Σαμαρά και Βενιζέλο για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στη Φρανκφούρτη και συζήτησαν για θέματα γενικότερης οικονομικής πολιτικής.