Επιμένει το ΠΑΣΟΚ για συνάντηση με Στουρνάρα

Το αίτημά του για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με τις αδικίες και τις αστοχίες που παρατηρούνται σε πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις για θέματα φορολογίας, επαναφέρει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, χαιρετίζοντας πάντως τις σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για βελτιώσεις στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών.

“Εάν οι αλλαγές αυτές είχαν γίνει και νωρίτερα θα είχε αποφευχθεί μια μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε στον αγροτικό κόσμο”, υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως το μήνυμα είναι ότι οι αρμόδιοι υπουργοί, πριν πάρουν αποφάσεις, θα πρέπει να τις συζητούν και στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, αλλά και με τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς.

“Ευνόητο είναι ότι θα επιμείνουμε να υπάρξουν αλλαγές και σε ανάλογα θέματα που αφορούν τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (π.χ. υπερβολικά πρόστιμα, συγκεντρωτικές καταστάσεις, υπολογισμός φόρου υπεραξίας κ.α)”, επισημαίνεται ακόμα στην ανακοίνωση, που καταλήγει: “Για τα θέματα αυτά είναι αναγκαίο να γίνει σύντομα η συνάντηση που έχουμε ζητήσει με τον Υπ. Οικονομικών”.